GEZONDHEIDDecember 1998 heb ik een zeer ernstig auto-ongeluk gekregen, met vele gevolgen, waaronder bijna een maand in coma, meerdere operaties, 7 maanden in een revalidatiecentrum, slecht zicht, 2 glaucomen (soort gaatjes door de oogarts gemaakt) in mijn linkeroog door te hoge oogdruk, daarna nog 2 laserbehandelingen en NAH.

Begin 2004 hoorde ik (na 4 maanden hevige diarree), dat ik Colitis Ulcerosa heb, een chronische darmziekte. Dat ik dat heb gekregen, heeft niets met mijn ongeluk of mijn mijn mankementjes daardoor te maken. Gewoon pech...

Gelukkig gaat het nu allemaal wel heel goed, ik red me prima. Ik zorg ook de hele dag alleen voor Wouter en ik ben gelukkig. Ben blij, dat ik het ongeluk heb gehad, want daardoor ben ik de hele dag thuis (100% WAO) en kan ik de hele dag van Wouter genieten. Doordat je zoiets meemaakt, leer je veel meer en beter genieten !                                                  

Laatst sprak ik de kaakchirurg van toen en hij stond er versteld van, over hoe ik het gered had, hoe mijn leven er nu uit ziet, wat ik nu weer allemaal kan en doe. 

Hij zei: "ik denk niet, dat er iemand anders zal zijn, doe het zo goed kan als jij, die er nog zoveel van weet te maken...".

Daar ben ik natuurlijk heel trots op, maar zo leven en alles zo goed willen doen, kost me natuurlijk wel veel energie en ik moet ook wel "met beleid" leven: goed plannen.

In de zomer van 2007 heb ik mijn gehoor laten testen. Daar kwam uit, dat ik een te slecht gehoor heb (waarschijnlijk gerfd) en dat ik twee gehoorapparaten moet. Ach, dat kan er ook nog wel bij...

In oktober 2007 ging het weer mis met mijn ogen.

Links zijn er aders gesprongen, waardoor in mijn oog een laag bloed is die ze niet kunnen verwijderen.

Rechts (mijn "goede" ogg) had een beschadiging aan het hoornvlies, waardoor ik twee weken lang vijf keer per dag moest laten zalven. Dat kan ik niet zelf, dus gelukkig wilden Robert en de assistente van de huisarts dat doen.

In november 2007 ging het ook weer slecht met mijn darmen. Doordat ik sindsdien bij de osteopaat loop, is het al wel weer een stuk beter, maar helaas nog niet goed....

De afgelopen jaren (2014 en 2015) heb ik weer ontstekingen gehad, maar ik hoop dat het beter gaat nu ik meer op de voeding let. (biologisch, zonder foute E-nummers). 

2017: het gaat nu al bijna 2 jaar goed met mijn darmen, ik voel me prima!