DAGBOEK22-03-2009

Bevalling Chris

Geboorte Chris op 5 oktober 2007

 

SíMorgens werd mam wakker samen met papa. Mama was tijdens het ontbijt wat chagrijnig en het was dus niet zo gezellig. Papa ging aan het werk om 8.30 uur en Alec wilde spelen met mama. Mama had daar niet zoveel zin in maar toch maar samen een boekje gelezen. Iets na 9 uur begon het te Ďrommelení. Papa gebeld;  hij was in de regio Friesland aan het werk en zou dus ongeveer 10.15 uur weer thuis zijn.

Opa kwam Alec ophalen om 10.15 uur en toen Renť thuis was is mama gaan douchen. Beetje hangen tegen de muur bij iedere wee. Heerlijk het warme water om toch wat te ontspannen. Papa ging nog snel wat eten. Om 11.00 uur ben was mama klaar met douchen. Toen is ook de verloskundige gebeld. De weeŽn waren om de 7 minuten. Mama heeft b de vk nog gesproken en ze wilde weten hoe het ging. Mama  klonk waarschijnlijk nog Ďte goedí om meteen langs te komen. Ze zou om 13.00 uur bij ons zijn. Ondertussen werden de weeŽn steeds heviger en volgde het elkaar sneller op. Om 12.00 uur heeft papa toch nog maar de vk gebeld. Ze zou meteen komen. Ondertussen wist mama niet waar ze het zoeken moest. Mama stond in de tuin toen de vk er was (10 minuten gelukkig) Meteen naar boven; getoucheerd en mama had 7 cm ontsluiting. Het vruchtwater was nog in tact daarom konden we nog naar het ziekenhuis. Wanneer dat niet meer het geval was, dan waren we helemaal niet meer gegaan.

Mama is bij de vk in de auto gestapt. In de auto heeft ze gebeld met het ziekenhuis. De vk mocht doorrijden bij de spoedeisende hulp en heeft mama in een rolstoel gezet. Tijdens het wachten nog 2 weeŽn. Meteen met de lift naar de afdeling verloskunde. Daar werd mama in een kamer gezet en heeft de vk mama aangemeld. De vk kwam terug met een arts in opleiding met het verzoek of zij erbij mocht zijn. Mama vond dit geen bezwaar mits er geen medische handelingen worden verricht . Papa kwam op dat moment ook binnen.

 De vk heeft de arts in opleiding uitgelegd hoe het vruchtwater doorgeprikt moest worden. De arts heeft dit gedaan. Op dat moment kwamen de persweeŽn erg hevig. Kitty had haar handschoenen nog niet aan en zie; ĎCindyÖ vasthouden!Ď 3 persweeŽn waren er nodig. Gelukkig was de arts in opleiding erbij om Chris te halen! Opeens lag ik op de buik van mama!  Helaas kon ik niet zo hoog worden neergelegd want de navelstreng was vrij kort. Ik zat erg onder de huidsmeer maar was de allerallermooiste met een flinke bos haar!

 

 
28-12-2005

Verlofperiode

Vanaf het begin is al duidelijk dat Alec een temperamentvol mannetje is. De kraamverzorgster omschreef hem al zo en dit is zo gebleven. Vooral met voedingen. Dit gaat van het ene uiterste in het andere: enorm hard brullen als hij honger heeft en dan op de helft van het flesje in slaap vallen. Je wordt natuurlijk ook zo moe van hard huilen! Tranen met tuiten wanneer meneer niet meteen de fles krijgt. De kraamverzorgster vond Alec ook krachtig in zijn bewegingen. Dit is ook zo gebleven. Hij kon al snel z'n hoofdje goed bewegen en in de eerste week lag Alec s'morgens een stuk hoger in zijn wiegje als toen hij erin was gelegd. Hij zit al een paar weken goed in zijn wipstoeltje en kan zichzelf al aardig heen en weer laten wippen. Vind hij erg leuk!

De voeding gaat nog niet zo goed. Alec spuugt veel en sinds twee weken krijgt hij andere voeding. Dit is iets beter maar nog niet zoals het moet zijn. Pappa en mamma maken zich daar af en toe wel zorgen over maar Alec laat niet merken dat hij er erg ziek van is. Hij lacht, beweegt en is alert dus hopelijk is dit van tijdelijke aard. Het slapen gaat gelukkig  goed. Na 9 weken slaapt Alec s'nachts door.

Tussen kerst en oud/nieuw is pappa vrij van zijn werk en genieten we optimaal van elkaar met de feestdagen. Voor het eerst met z'n drietjes, wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken! Op 3 januari gaat mamma weer werken en is de kraamperiode afgelopen. Opa en Oma de Jonge gaan dan 3 dagen oppassen.
20-10-2005

Week 2, Genieten van mooi weer!

Papa en mama hebben samen met mij twee weken vrij gehad en we hebben elke dag op het terras gezeten om te genieten van een heerlijke nazomer. Lekker een bakkie koffie bij De Brasserie. Ik vind het heerlijk om te slapen in de kinderwagen! Mama is helemaal blij omdat ze alweer in de oude spijkerbroek past.

De foto's van onze dagelijkse wandelingen staan op de site.
06-10-2005

De bevalling

Op 2 oktober was mama vroeg wakker en om 9.00 uur zijn de weeŽn begonnen. Mama dacht dat dit oefenweeŽn waren. Om 10.00 uur werden de weeŽn regelmatig en heeft mama oma Besselink nog snel gebeld omdat ze jarig was. Mama heeft oma stiekem niets verteld maar dacht wel dat het nu toch echt begonnen was. Papa heeft zich lekker uitgeslapen en om 10.15 heeft hij bijgehouden hoe vaak de weeŽn kwamen. Elke 10 tot 15 minuten. Mama wilde toen onder de douche en om 13.00 uur waren de weeŽn om de 2/3 minuten en zijn we naar het ziekenhuis gegaan.

In het ziekenhuis had mama 5 cm ontsluiting (om 13.30 uur) en is mama weer lekker onder de douche geweest. Toen vond mama het minder leuk worden en wilde ze wel graag dat ik zou komen! Om 16.00 uur mocht mama persen en ik ben om 16.29 geboren. Lekker snel he! Ik heb toen goed gehuild want ik had het koud en wist niet goed wat er gebeurde.

S'avonds om 19.30 uur lag ik in mijn eigen wiegje thuis en heb ik kennis gemaakt met opa's en oma's en tante Linda. Ik heb toen lekker geslapen.  
volgende >>
2009
2005
2005