MIJN LEVEN ALS FOOBJE29 september 2011

Vandaag is het zonnig en warm. Ik heb zowaar een rok aangetrokken :)

Het is nu 15.50 uur en binnen is het (met de zonneschermen naar beneden) 25,4 en op mijn balkon 38,1. Om te stikken dus. Ik hoop zo even naar buiten te gaan, mits de buren op het gras gaan zitten, wat hier vaak gebeurt, gezellig hoor.

Ik heb niet zo'n goede dag, ben erg moe en heb lichte hoofdpijn, waarschijnlijk door de drukte van gisteren. Ik moest met Chelsea naar de dierenarts, en dat durf ik niet goed. Cor nam haar mee met de auto en ik sukkelde erachteraan met mijn brommertje. De enige manier waarop ik het enigszins trek. Maar... het was goed gegaan, zonder al te veel paniekjes. En dan ben ik allang blij.


Zondag, 2 oktober 2011

Wat een weer, wat een weer! Hoe vaak komt het voor dat je begin oktober nog open en bloot buiten kunt zitten? En daar heb ik dit weekend aardig gebruik van gemaakt. Sinds een jaar of twee, drie zitten we hier niet meer op het balkon, maar beneden op het gras met de buren :) Is zo gekomen door een buurman die na een hartinfarct lekker in het zonnetje wilde zitten. En langzaamaan zijn er steeds meer mensen bij gekomen. De een haalt drinken, de ander hapjes en zo komen we de middagen wel door natuurlijk.

Gisteravond hadden we een barbecue als afsluiter van de zomer. Letterlijk geen wolkje aan de lucht, ze was strakblauw. 's Avonds werd het wel behoorlijk vochtig, dus een jasje aan, teenslippers verruild voor dichte schoenen en we konden weer verder.

Vandaag voelde ik me minder, het vergt blijkbaar behoorlijk wat energie, het buiten hangen/kletsen. Zeker voor iemand die haar dagen voor het grootste deel alleen slijt. Dus ik ben rond vijf uur afgetaaid en ben van plan om vroeg m'n mandje op te zoeken.


Zondag, 9 oktober 2011

De herfst heeft nu echt toegeslagen, bijna letterlijk met mijn hoofd in de wolken. Koud, grijs, en druilerig op de koop toe. En binnen zit ik onder een fleece dekentje als een oud omaatje ;)

Zou heerlijk zijn als ik de haard nu kon aansteken, in gedachte zie ik de vlammetjes al flikkeren. En dan heerlijk wegdromen met een glas zoete, hete thee. Oh zaligheid.

Realiteit is, dat mijn hond naast me ligt te 'miepen' dat ze eruit wil. Maar uit ervaring weet ik, dat zodra ze een stap buiten de deur zet, ze vlucht van portiek naar portiek haha. Ze haat de regen. Gelukkig blijft ze wel braaf staan als ik haar naderhand met een grote handdoek wil afdrogen. 


Vrijdag, 11 november 2011

Van de week ben ik begonnen met de afbouw van mijn antidepressiva. Ik slik ze nu al een jaar of vijf en merk er, behalve dat ik rustig ben 'in mijn hoofd', weinig positiefs van. Ik wás altijd al moe, maar nu heb ik buiten die vermoeidheid ook nergens zin in. Zit het liefst de hele dag op mijn laptop, hangend op de bank en dat kan nooit de bedoeling zijn van een volwaardig leven.

De medicatie was ik begonnen in de hoop weer wat ondernemender te worden. Lekker naar buiten kunnen zonder meteen in de stress te schieten. Maar mét AD is dit nog steeds het geval, dus nu heb ik eindelijk de knoop door gehakt en ga in ieder geval de dosering een stuk omlaag brengen. Kijken waar het schip strandt :)

Het weer is drie keer niks. Somber, koud en het lijkt of de watten in mijn hoofd echt groter worden doordat ik ongelooflijk verlang naar een zonnestraaltje. 


Zondag, 27 november 2011 

Herfstdagje, de wind maakte het gras aan het bibberen, prachtig om te zien. In de middag, toen ik net op het punt stond met de brommer naar het dorp te gaan, kwam de regen met bakken uit de hemel. Dus heb ik maar even gewacht tot het weer iets opklaarde ;)

Cor had gezien dat er winkels open waren, en ik had wel zin en puf om eventjes eruit te gaan... Daar aangekomen bleken er maar drie winkels open te zijn haha, ach, toch weer wat spulletjes gescoord.

Met de afbouw van de AD gaat het goed, ik zit nu op ongeveer driekwart van wat ik slikte. Ik ga niet te snel, want ik wil de bijwerkingen zo veel mogelijk beperken. Het lijkt wel, of ik nú al voel dat ik wat minder 'watterig' ben in mijn hoofd. Ik ben al meer buiten geweest dan in het afgelopen half jaar. Dus... blij!