OVER MééRBELANGENMéérbelangen wil méér doen voor en met alle bewoners van het stadsdeel. Voor mensen die wonen en leven tussen Amstel en IJmeer. In de Watergraafsmeer, IJburg, het Oostelijk Havengebied, Zeeburg en Oost. Méérbelangen wil bovendien opkomen voor de belangen van de bewoners. Als lokale partij hebben we méér oog voor de belangen van de bewoners.

Het woord ‘Meer’ komt oorspronkelijk van de Meer, oftewel de Watergraafsmeer. Daar is in 1987 Méérbelangen opgericht. Toen het stadsdeel Watergraafsmeer in 1997 fuseerde met het stadsdeel Oost hebben wij twee accentjes gezet op de e’s van Méér. Daarmee maken we duidelijk dat we ons inzetten voor alle bewoners van het stadsdeel. Dat was zo en dat blijft zo. Méérbelangen doet méér voor alle bewoners van het stadsdeel Oost.

Er zijn veel politieke partijen. Ze zijn actief in de gemeenteraad en in de Tweede Kamer bijvoorbeeld. Wat kan Méérbelangen nu beter dan die gevestigde partijen? We luisteren heel goed naar wat er speelt in het stadsdeel en de buurten. De bewoners staan voorop. We komen met initiatieven  en volgen ontwikkelingen kritisch. Honderden mensen reageren bijvoorbeeld op ons Beste Buurtidee. Een actie waarmee we bewoners vragen ideeën, suggesties en pijnpunten te geven die kunnen zorgen voor verbetering van hun eigen buurt. Ook daar doen we iets mee.

In de 32 jaren van ons bestaan hebben we heel wat bereikt voor de bewoners van het stadsdeel. Zo zijn er geen woningen gebouwd in Park Frankendael en op De Nieuwe Ooster. Hoe gek het ook klinkt, serieuze plannen waren er wel degelijk. Wij hebben de discussie over bebouwing van sportpark Middenmeer Voorland in gang gezet. Uiteindelijk worden er helaas toch voetbalvelden opgeofferd aan woningbouw, maar in ieder geval minder dan was gepland.

Spoorwegoverlast hebben we tot bij de Raad van State aangevochten en met succes. Als eerste partij in de deelraad hebben wij het armoedebeleid op de agenda gezet. We volgen heel kritisch de mega-bouwprojecten als de Amstelcampus, Amstelstation, Polderweg en Eenhoorngebied. Vaak zijn plannen aangepast. We zorgden ervoor dat er een sportnota komt. Heel kritisch kijken we ook naar de besteding van overheidsgelden. Onze stadsdeelwethouder heeft ervoor gezorgd dat het stadsdeel schoner, groener en veiliger is geworden. Ook heeft zij de buurten méér betrokken bij het vergroten van de leefbaarheid en de sociale cohesie.